Followers

Friday, May 27, 2011

ahak..jom layan..beyehhhhhhhhhhhhhhhhhhh


Jom layan cer ni..malas cer panjang2, kowg baca la yer kalu ada masa..


Ada 3 orang pemuda tersalah langkah masuk ke kawasan puak dot dot dot. Maka aku pendekkan cerita, Ketua puak dalam kawasan tersebut mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga pemuda itu utk dijadikan santapan puak tersebut. Ketiga pemuda itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 buah yang sama jenis. “Ah.. nie simple punya keje”.. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut.

Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 nenas. Kemudian  ketua puak berkata kepada anak buahnya, ” Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!” Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama. Oleh kerana buah ciku kecil dan masih muda, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.
Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua. “Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?” tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, “Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa buah durian....
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...